Tutki uskoa

Murustaako.net

Seurakunnan yhteinen blogi. Haluatko sinä jakaa ajatuksia uskosta ja elämästä Ulvilassa ?

Blogiin pääset mukaan ottamalla yhteyttä Taneli Nurmenniemeen (044)7350 625

Hartauskirjoitus

Helatorstai

Tämän viikon torstaina vietämme pyhäpäivää. Pääsiäisestä on kulunut 40 päivää. Kirkkovuosi on vaihtumassa pääsiäisajasta helluntain aikaan. Mikä on helatorstain pyhäpäivän merkitys?

Markuksen evankeliumissa kerrotaan kuinka Jeesus otettiin ylös taivaaseen Jumalan oikealle puolelle. Hänelle on annettu kaikki valta niin taivaassa kuin maan päällä. Meitä ei voi mikään erottaa Jumalan rakkaudesta.

Ennen taivaaseenastumistaan Jeesus antoi seuraajilleen lupauksensa läsnäolostaan: ”Minä en jätä teitä orvoiksi, vaan tulen luoksenne. Minä jätän teille rauhan. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun.” Joh. 14. evankeliumista. Nuo Jeesuksen sanat tuovat meille turvaa, kun mietimme tulevaisuuttamme tai kaipaamme lohdutusta. Pyhän Hengen kautta hän on läsnä seurakuntansa keskellä. Hän ei ole tavoittamattomissa, vaan hän on meitä lähellä kaikissa elämän vaiheissa.

Jeesus antoi meille yhteisen tehtävän jatkaa evankeliumin julistamista. Jeesuksen seuraajilla on yhä tämä tehtävä ihmisten keskellä. Jumala ei hallitse käskyillä ja voimalla. Jumalan valta on rakkaus. Millaiseksi yhteinen tulevaisuutemme muotoutuisi, jos jättäisimme ilkeät sanat, pilkalliset puheet ja oman edun tavoittelun? Osoittaisimme enemmän myötätuntoa, inhimillisyyttä ja rakkautta toisiamme kohtaan Jeesuksen antamien elämänohjeiden mukaisesti.

Paula Yli-Hukkala

Diakoniatyöntekijä Ulvilan srk

Ylösnoussut Herra Jeesus,

ennen taivaaseen nousemista annoit meille tehtävän, jota yksikään sukupolvi ei pysty yksin toteuttamaan:

”Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille.”

Herra, työsi on vielä kesken sielläkin, missä sanomaasi on jo kauan julistettu.

Anna uusi voima, uusi into, uusi taito ja uusi rohkeus.

Lähetä Pyhä Henkesi uudistamaan meitä.

Rukous Anna-Mari Kaskinen