Murustaako.net 

Seurakunnan yhteinen blogi. Haluatko sinä jakaa ajatuksia uskosta ja elämästä Ulvilassa ?  

Blogiin pääset mukaan ottamalla yhteyttä Taneli Nurmenniemeen (044)7350 625

 

Hartauskirjoitus

Minustako etsivä?

Kuvitelle itsesi tilanteeseen, jossa kaikki tieto olisi kirjoitettu kielellä, jota et ymmärrä. Jopa tuttu google search olisi täynnä outoja kirjaimia ja tiedon valtaväylille tarvittaisiin tulkki, kertomaan mitä siellä on.

Agricolan eläessä Suomessa tilanne oli kutakuinkin näin. Agricola oli pappi ja uskonpuhdistaja. Hän halusi, että kansa voisi lukea Jumalan sanaa omalla kielellään. Näin sai alkunsa ensimmäinen suomenkielinen Raamattu, jota sen jälkeen on uudistettu vastaamaan kunkin sukupolven ymmärtämää kieltä.

Milloin sinä olet viimeksi lukenut Raamattua? Meidän ei tarvitse olla kenenkään suuren opettajan opetusten varassa. Voimme lukea itse Raamatusta millainen kristinuskon Jumala on ja millainen tyyppi se Jeesus oli? Veikkaan että monen mielipiteet kuitenkin kristinuskosta perustuu koulun uskontotunteihin, rippikouluun ja kristittyistä ihmisistä tehtyihin tulkintoihin.

Siksi haastankin sinut ottamaan itse selvää lukemalla Raamattua. Tekemään itse päätelmät ja luomaan mielipiteesi sen pohjalta. Vaarana kyllä on, että ne voivat muuttua. Jeesus sanoo Matteuksen evankeliumissa: ”Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen pyytävä saa ja jokainen etsijä löytää, ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan"

Nyt etsiminen on helppoa. Luultavasti useimman kotihyllystä löytyy Raamattu. Sitä ei tarvitse lukea kerralla läpi. Alussa voi vain selailla, lukea kohtia, jotka vaikuttavat mielenkiintoisilta. Tärkeintä on etsimisen aloittaminen.

Olisiko siis parempaa tapaa juhlistaa suomen kielen päivää kuin avaamalla Raamattu? Sen tekstien parissa on jopa opittu lukemaan ja kirjoittamaan. Koko suomen kieleen ja sivistykseen vaikutti merkittävästi ensimmäinen omalle kielelle käännetty Raamattu. Se oli merkkipaalu monella tavalla.

Meistä jokainen on kutsuttu etsimään ja löytämään. Mitään menetettävää ei ole. Lähde siis etsiväksi, Raamattu etsiväksi! Toivon sinulle tähän paljon rohkeutta ja löytöjä.

 

Diakoni Taneli Nurmenniemi