Murustaako.net

Seurakunnan yhteinen blogi. Haluatko sinä jakaa ajatuksia uskosta ja elämästä Ulvilassa ?

Blogiin pääset mukaan ottamalla yhteyttä Taneli Nurmenniemeen (044)7350 625

Hartauskirjoitus

Ilta pimenee

Ilta pimenee, tulen liekkimme,
tietä valaisee, vaeltamaamme.

Nyt kun kesä lähenee jo loppuaan ja syksy alkuaan, illat todella alkavat pimentyä. Toisille se tarkoittaa haikeutta ja valon kaipuuta, toisille se merkitsee tunnelmallisuutta. Pimeässä, mutta vielä melko lämpimässä illassa on tunnelmallista istua kynttilän ja muiden pienten valojen äärellä.

Varsinkin vielä joitakin vuosia sitten rippikoulussa, erityisesti leireillä, oli tapana laulaa tuota yllä siteerattua laulua Ilta pimenee. Se oli usein iltaohjelmien viimeinen laulu, joskus se saattoi olla jopa leiriläisten nukkumaan mennessä laulettu hyvän yön laulu. Joissain seurakunnissa tätä laulua on laulettu koko porukalla iltanuotion äärellä. Siinäpä vasta tunnelmaa.

Tänäkin vuonna on seurakunnassamme käynyt suuri joukko nuoria rippikoulun. Olemme saaneet yhdessä pohtia elämän suuria kysymyksiä, laulaa lauluja Jumalan suuruudesta, viettää monta ikimuistoista ja kaunista hetkeä. Olemme yhdessä kulkeneet tätä vanhaa tietä, joka vie kaukaiseen ja kaivattuun maahan, kuten Ilta pimenee -laulussakin lauletaan.

Ristin vanhan luo, joka elämään
sovituksen tuo Hänen veressään.

Niin rippileirit kuin kaikki muukin toiminta seurakunnassamme on ennen kaikkea tuon tien kulkemista, yhdessä. Erilainen toiminta, jossa mukana on väkeä vauvasta vaariin, on aina Jeesuksen osoittaman tien etsimistä ja seuraamista. Tie tarjoaa vastauksia elämän kysymyksiin, ohjaa toimimaan oikein ja johdattaa kohti onnellista päämäärää. Mikä parasta, tie ei ole autio ja tyhjä vaan siellä on useita matkakumppaneita. Kiitos siitä teille, kaikenikäiset kanssamatkaajat.

Hanne Tobiasson