Murustaako.net 

Seurakunnan yhteinen blogi. Haluatko sinä jakaa ajatuksia uskosta ja elämästä Ulvilassa ?  

Blogiin pääset mukaan ottamalla yhteyttä Taneli Nurmenniemeen (044)7350 625

Hartauskirjoitus

 

Rukous ja usko

Elämässä on asioita, joiden edessä ihminen kokee suurta avuttomuutta. Tulevaisuus näyttää pelottavalta ja ahdistavalta. Ajatukset risteilevät vaikeiden kysymysten kanssa. Perheenjäsenen sairaus tai muu vastaava odottamaton tilanne, joka horjuttaa perusturvallisuutta. Miten selviän kaikesta yksin?

Rukouksen on sanottu olevan silta Jumalan luo. Saamme antaa pienet ja suuret mieltä askarruttavat asiat Jumalalle. Ehkä epäilemme turvautua Jumalaan, nykyajan ihmisen on joskus vaikea tunnustaa pienuutensa tekniikan ja mahdollisuuksien keskellä. Täytyy pärjätä, ettei menettäisi kasvojaan muiden ihmisten silmissä. Jumala tietää pelkomme - Hänen edessä emme menetä kasvojamme. Hän tietää epäröintimme ja uskomme heikkouden, vaikka yritämme vakuuttaa itsellemme toisin.

”Kaikki on mahdollista sille, joka uskoo.” Mark. 9:23. Kyseisestä Raamatun kohdasta saamme lukea rukouksen voimasta. Vaikeasti sairaan pojan isä oli yrittänyt hakea apua lapselleen ja epätoivoisena turvautui Jeesukseen. Pojan isä pyysi : ”Minä uskon! Auta minua epäuskossani!” Ihminen saattaa jäädä miettimään kuinka paljon uskoa tarvitaan voidakseen rukoilla. Meillä on uskoa riittävästi, kun apua pyytäen käännymme Jeesuksen puoleen.

 

VK 477 ”On Jumalassa turvani ja tukeni,

                hän kuormani voi kantaa.

                Kun häntä nimeen Jeesuksen näin rukoilen,

                hän jälleen voimaa antaa.

                Jos viipyykin, niin kuitenkin hän itkuni

                ja huutoni huomaa ja niihin vastaa.”

 

Paula Yli-Hukkala

Diakoniatyöntekijä

Ulvilan srk