Tutki uskoa

Murustaako.net

Seurakunnan yhteinen blogi. Haluatko sinä jakaa ajatuksia uskosta ja elämästä Ulvilassa ?

Blogiin pääset mukaan ottamalla yhteyttä Taneli Nurmenniemeen (044)7350 625

Hartauskirjoitus

Jeesus auttaa hädässä

Evankeliumissa Jeesus vei opetuslapset myrskyn keskelle. He astuivat veneeseen ja vene joutui myrskyyn. Jeesus ei estänyt myrskyn nousemista, hän ei estänyt opetuslasten pelkoa ja hätäännystä. Hän ei estänyt kaaoksen syntymistä. Hän sulki silmänsä ja käänsi kylkeä. Opetuslapset eivät tavoittaneet hänen katsettaan ja hätääntyivät pahasti. Mutta hän oli koko ajan paikalla ja lähellä, hänen apunsa oli avunhuudon ulottuvilla. Nukkuvanakin hän oli koko ajan tilanteen herra. Mutta opetuslasten pelonhuudot loppuivat vasta, kun Jeesus taas avasi silmänsä ja puhui heille. Jeesuksen katse vapauttaa pelosta.

Elämä vie meidät jokaisen vääjäämättä moniin myrskyihin. Kukaan ei välty niiltä. Kukaan ei välty kärsimykseltä eikä menetykseltä. Yhtä varmasti kuin jokainen on syntinen, yhtä varmasti jokainen kantaa taakkoja ja jokaisella on kipukohtansa. Sekin on ihmisenä elämistä. Siksi me lähestymme Jumalaa ja etsimme hänen kasvojaan ja hänen armoaan ja kun teemme niin, emme tee sitä vain yksilöinä, vaan myös yhteisönä. Me tulemme Jumalan eteen seurakuntana, ihmisten joukkona. Tulemme yhteen, koska kuulumme ihmisinä yhteen ja jaamme saman kohtalon.

Jumala katsoo meitä Jeesuksen katseella, täynnä armoa ja hyvyyttä. Tässä me syntiset olemme, armahdettuina ja vapaina, rohkeina kääntämään sama armollinen katse itseemme ja toisiimme. Tässä minä olen eikä juuri nyt minun tarvitse olla mitään muuta kuin syntinen Jumalan edessä. Kun Jumala armahtaa minut, voin armahtaa itseäni liiallisilta vaatimuksilta, oman itseni arvostelulta. Vieressä on toinen, yhtä syntinen ja yhtä armahdettu. Häntäkin on lupa katsoa armollisin silmin. Kenenkään ei tarvitse olla täydellinen. Riittää, kun Jumala on täydellinen.

Marianne Känä