Murustaako.net 

Seurakunnan yhteinen blogi. Haluatko sinä jakaa ajatuksia uskosta ja elämästä Ulvilassa ?  

Blogiin pääset mukaan ottamalla yhteyttä Taneli Nurmenniemeen (044)7350 625

 

Hartauskirjoitus

Ylös noustessa 

Tänä aamuna heräsin hyvin samoissa tunnelmissa kuin edellisenäkin aamuna. Nousin ylös sängystäni tuntien samat tutut kolotukset kuin ennenkin. Niistä kai tietää olevansa elossa. Muutaman kahvikupin jälkeen avaan työkoneeni miettien, mitä teille kirjoittaisin?  

Tällä viikolla vietämme Helatorstaita eli Kristuksen taivaaseenastumisen päivää.  Minä niin kuin sinäkin nousimme tänään tuttuun arkeen. Helatorstaina Jeesus nousi taivaaseen. Vaikka kontrasti onkin näiden kahden välillä suuri, sisältää se myös meille toivon sanoman. Eräänä päivänä me emme enää tunne arkiaamun ankeutta vaan nousemme kristuksen tavoin taivaaseen, jossa kerrotaan olevan suuret juhlat. Ei kipua eikä itkua. Raamatussa kerrotaan, että Jeesus on mennyt valmistamaan meille tätä juhlaa. Eli hänkin odottaa siellä meitä. Jeesus ei siis vain noussut taivaaseen ja unohtanut meitä tänne arkielämään.  

Jeesus ennen nousuaan taivaaseen lupasi meille Pyhän hengen voimaksemme. Hän ei siis jättänyt meitä yksin omin voimin kulkemaan. Meidän ei tarvitse odottaa taivaaseen asti, jotta voimme nauttia yhteydestä kristukseen. Voimme joka päivä rukouksessa olla yhteydessä Jeesukseen ja ammentaa voimaa hänen sanastaan. Pyhä henki antaa meille tähän kaikki eväät.  

Toimettomanakaan meidän ei tarvitse istua kuin juna-aseman odotus aulassa. Jeesus antoi meille myös tehtävän, joka tuttavallisemmin tunnetaan kaste- ja lähetyskäskynä: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." Matt. 28:18-20 

Tehtävä voi tuntua isolta, mutta meitä tekijöitä on paljon. Se voi olla haastava, mutta tätä tehtävää ei tehdä ihmisen voimin.  Jeesus lähetti Pyhän Hengen vahvistamaan meitä ja lupaa olla kanssamme koko ajan. Ei pidä välillä kahvitaukoja, vaan seuraa innokkaana tehtävämme edistymistä ja on mukana meidän kauttamme sitä toteuttamassa.  

Diakoni Taneli Nurmenniemi