Tutki uskoa

Murustaako.net

Seurakunnan yhteinen blogi. Haluatko sinä jakaa ajatuksia uskosta ja elämästä Ulvilassa ?

Blogiin pääset mukaan ottamalla yhteyttä Taneli Nurmenniemeen (044)7350 625

Hartauskirjoitus

Jumalan huolenpito

”Älä pelkää, minä olen sinun kanssasi. Älä arkana pälyile ympärillesi, minä olen sinun Jumalasi. Minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vakaalla lujalla kädelläni.” Jes. 41:10

Sunnuntaisin jumalanpalveluksen päätteeksi pappi siunaa kirkkoväen Herran siunauksella. Tuntuu hyvältä ja levolliselta lähteä kirkosta kohti kotia.

Siunaus on meille Jumalan huolenpitoa. Elämän vastoinkäymisissä Jumala on kanssamme, eikä hän jätä meitä yksin. Hän rohkaisee ja antaa meille voimaa jatkaa elämässä eteenpäin.

Herran siunauksen lopussa pyydämme, että Jumala antaisi meille rauhan. Kun meillä on Jumalan antama rauha, tiedämme Hänen pitävän meistä huolta. Mieli on levollinen. Menneisyys ei anna aihetta katkeruuteen eikä tulevaisuus näytä toivottomalta. Mitä tahansa elämässä tulee vastaan Taivaan Isän suojassa meidän ei tarvitse pelätä mitään.

Herran siunauksen ja armon varaan saamme jäädä elämämme jokaisena päivänä. Tämä siunaus kestää ja kantaa meidät iankaikkiseen elämään.

Isä,

sinä näet, miten hapuilemme eteenpäin.

Olemme kadottamassa toisemme.

Ja itsemmekin.

Emme enää tiedä, miten arvokasta huolenpito on.

Emme selviä ilman sinun huolenpitoasi ja yhteyttä toistemme kanssa.

Ravistele meitä ja auta meitä.

Kiitos, että sinä valvot ja vartioit.

Muistuta meitä huolenpidostasi ja auta jättämään kaikki sinulle.

Kiitos, että Kristus tulee meitä niin lähelle,

että hänen hartiansa asettuvat kuormiemme alle.

Vapauta meidät pyhään huolettomuuteen

ja aitoon elämään.