Tutki uskoa


Murustaako.net 

Seurakunnan yhteinen blogi. Haluatko sinä jakaa ajatuksia uskosta ja elämästä Ulvilassa ?  

Blogiin pääset mukaan ottamalla yhteyttä Taneli Nurmenniemeen (044)7350 625

 

Hartauskirjoitus

Hartauskirjotus

Ole armollinen

Mitä armo tarkoittaa? Armosta tulee usein mieleen armon pyytäminen toiselta ihmiseltä tai Jumalalta. Pyytämisen lisäksi meidän pitää myös olla armollisia.

Jeesus on opettanut meitä teoillaan osoittamaan armollisuutta, anteeksiantoa ja rakkautta toisiamme kohtaan. Hän sanoo ”Jos te annatte toisille ihmisille anteeksi heidän rikkomuksensa, antaa myös taivaallinen Isänne teille anteeksi ” Matt.6:14.

Joku on huoltaja, joka antaa kaikkensa lapsilleen. Joku on polttanut itsensä loppuun työelämässä, eikä jaksa kiinnittää huomiota ulkoiseen olemukseensa. Joku voi kohdata elämässään paljon haasteita, jotka vaikuttavat omaan jaksamiseen ja käytökseen.

Tietämättä ihmisten tarinaa, arvostelemme ja tuomitsemme toisemme ulkonäön tai käytöksen perusteella. Mitä jos sen sijaan olisimme armollisia, niin kuin Jumala on meitä kaikkia kohtaan.

Miksi armoa ja armollisuutta on helpompi osoittaa toisille kuin itselleen? Välillä sitä vain haluaa maata sohvalla. Syyllisyys alkaa silti pian painamaan. Päässä pyörivät tekemättömät tehtävät ja lukemista odottavat tenttikirjat. Opiskellessa olen huomannut vaativani itseltäni paljon, välillä jopa paljon enemmän kuin olisi tarvinnut. Opiskeluvuosien aikana olen opetellut olemaan armollisempi itselleni. Nyt olen alkanut nauttia vapaa-ajan hetkistä, oli se sitten perheen näkemistä tai vain sohvalla makoilua. Tärkeää on olla armollinen myös itselleen, tämä meiltä usein unohtuu.

Jumala kannustaa meitä Raamatun kertomusten kautta elämään armollisesti itseämme ja muita kohtaan. Ollaan siis armollisia lähimmäisille, ventovieraille sekä itsellemme.

Diakoniatyön opiskelija

Anniina Jokinen