Murustaako.net 

Seurakunnan yhteinen blogi. Haluatko sinä jakaa ajatuksia uskosta ja elämästä Ulvilassa ?  

Blogiin pääset mukaan ottamalla yhteyttä Taneli Nurmenniemeen (044)7350 625

Hartauskirjoitus

 

Minä tahdon!

Tiedät varmasti sen päivän, kun postiluukku kolahtaa ja lelukuvasto putoaa kynnykselle tai laatikkoon.  Sen päivän jälkeen ei ennen joulua ole mikään ennallaan ”Minä tahdon, minä tahdon minä tahdon!” Emmekä me aikuiset jää siitä kovinkaan paljon jälkeen valoja, herkkuja, uutta sitä ja tätä. Monenlaista ihanaa tahdotaan itselle ja muille. Tahtomiseen liittyvä kiire ja tohina on valtava.

Monet meistä tietävät sen viimeistään uutena vuonna koittavan ähkyn: ”Miksi minä tätä tahdoin? Mitä tällä teen?” Kaapit saavat täytettä ja erilaiset hyväntekeväisyyskirpparit kiittävät, kun lahjoituslaarit täyttyvät. Mutta pian se unohtuu, onhan joulun jälkeinen alennusmyynti. Ja kierros alkaa taas alusta.

Juha Tapio laulaa uusimmalla levyllään tahtovansa purjeveneen, palatsin, kultaisen auton ja niin edelleen. Lista on yliampuva ja vähintäänkin pröystäilevä. Onneksemme sävy kertosäkeessä muuttuu. ”Minä tahdon monta, yhden tarvitsen.”

Haastan sinua miettimään, mikä on se yksi, jonka sinä tänä jouluna tarvitset? Riittäisikö tänä vuonna yhteinen retki tai esitys rakkaiden kanssa? Se yksi hyvä, odotettu ja kestävä tavara tai vaate? Ruoka, joka ei ole matkustanut enemmän kuin keskiverto suomalainen?  

Enkä haasta vain valtavan ylikulutuksen takia, vaan sinun itsesi takia. Että saisit rauhassa vetää henkeä, et joutuisi uuvuttamaan itsesäsi. Että saisit rauhassa keskittyä siihen, mikä tulevassa on sinulle tärkeää. Voisiko tänä jouluna se yksi olla jonkin sellaisen antamista toiselle, mikä on ollut hänelle vain kaukainen unelma.  Mikä todella on se yksi jonka tarvitsen?

Sanoohan Jeesuskin meille: "Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista, jonka maailma antaa.” Herralle kiitos, se ei tarkoita yletöntä hamstraamista, tohotusta ja suorittamista.

 

Riikka Hakkarainen
kehitysvammaistyön pastori