Tutki uskoa


Murustaako.net 

Seurakunnan yhteinen blogi. Haluatko sinä jakaa ajatuksia uskosta ja elämästä Ulvilassa ?  

Blogiin pääset mukaan ottamalla yhteyttä Taneli Nurmenniemeen (044)7350 625

 

Hartauskirjoitus

On valmistumisien aika 

Valmistuminen on tärkeä vaihe elämässä, jossa saavutetaan tavoitteita. Se merkitsee uuden vaiheen alkua, kuten siirtymistä työelämään tai uuden koulun aloittamista. 

Samankaltainen tilanne oli Jeesuksen opetuslapsilla helluntaipäivänä. He olivat seuranneet Jeesusta pitkään ja oppineet häneltä. Ennen taivaaseen astumistaan Jeesus antoi heille ohjeet: "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." (Matt. 28:19–20) 

Opetuslapsista suunnitelma tuntui pelottavalta ja jopa mahdottomalta. He odottivat epävarmoina jotain, mitä eivät vielä ymmärtäneet. Raamattu kertoo meille helluntaipäivästä, jolloin opetuslapset olivat koolla Jerusalemissa rukoilemassa. Yhtäkkiä taivaalta tuli voimakas tuulenpuuska, ja tulenliekit laskeutuivat heidän päälleen. Opetuslapset täyttyivät Pyhällä Hengellä ja alkoivat puhua eri kielillä. Ihmiset ympärillä kuulivat heidän julistavan Jumalan tekoja omalla kielellään.  

Opetuslapset olivat valmistautuneet pitkään yhdessä. Nyt oli toiminnan aika. Heidän tehtävänään oli hankkia seuraajia, perustaa uusia seurakuntia, tehdä lähetysmatkoja ja pitää yhteyttä kirjeitse. Tehtävä ei ollut helppo, joten he olivat valmistautuneet huolellisesti. Heille annettiin myös Pyhän Hengen lahja rohkeuden tueksi. Todellakin tarvittiin rohkeutta, sillä sanoma ei ollut kaikille mieluinen ja se saattoi aiheuttaa vaikeuksia, jopa vankilatuomioita ja kuolemanrangaistuksia. Onneksi Suomessa asiat ovat toisin, mutta maailmassa on edelleen paikkoja, joissa uskonnon takia voi joutua vaikeuksiin. 

Tässä meillä on yksi syy enemmän olla kiitollisia kevään ja koulun päättävien lisäksi.

Onnea ja siunausta kaikille kevään juhlasankareille! 

Diakoni Taneli Nurmenniemi