Murustaako.net 

Seurakunnan yhteinen blogi. Haluatko sinä jakaa ajatuksia uskosta ja elämästä Ulvilassa ?  

Blogiin pääset mukaan ottamalla yhteyttä Taneli Nurmenniemeen (044)7350 625

 

Hartauskirjoitus

Tervetuloa kotiin!

Koti on pieni sana, joka herättää meissä paljon tunteita. Kotona on iloa, turvallisuutta ja rakkautta. Kotona ei tarvitse esittää eikä suorittaa. Ihminen voi olla aidosti oma itsensä, sellaisena kuin Jumala on tarkoittanut.

Luukkaan evankeliumissa Jeesus kertoo tuhlaajapojasta. Poika lähti vieraaseen maahan etsimään elämäänsä vapautta ja onnea. Matkalla poika tuhlasi ja kadotti koko perinnön. Reissussa poika huomasi kadottaneensa itsensä, kuin myös kaiken sen hyvän ja kauniin, mitä koti ja perhe olivat hänelle antaneet.

Tuhlaajapojalla oli vanhempi veli, joka oli pysynyt kotona ja hoitanut kaikki velvollisuutensa. Hän oli raatanut ja tehnyt pitkiä työpäiviä. Kummallista kyllä, mutta myös vanhempi veli oli kadottanut itsensä. Hän oli kadonnut työntekoon ja kiireeseen. Hän oli unohtanut myös läheisensä ja vieraantunut Jumalasta. Isän anteeksianto ja riemu nuoremman veljen kotiinpaluusta näyttivät selvästi miten kadoksissa vanhempi veli oli. Hän oli täynnä kateutta, katkeruutta, vihaa ja kostonhalua.

Kyllä routa porsaan kotiin ajaa, sanotaan. Toisiko kylmä ja turvattomuus kadonneen takaisin kotiin? Olisiko niin, että rakkaus tuo kadonneen takaisin? Jumala etsii kadonneita luoksensa ja tulee heitä vastaan. Jumala ei suutu eikä syytä, sillä kaikki on annettu anteeksi.

Taivaallinen Isä, näet miten altis olen unohtamaan sinut ja johdatuksesi

ja poikkeamaan omille teilleni. Kun niin käy, kutsu minut takaisin luoksesi.

Tervetulotoivotuksesi on minulle silloin kaikki kaikessa. (Rukous Tapio Luoma)

Paula Yli-Hukkala
diakoniatyöntekijä Ulvilan srk