Murustaako.net 

Seurakunnan yhteinen blogi. Haluatko sinä jakaa ajatuksia uskosta ja elämästä Ulvilassa ?  

Blogiin pääset mukaan ottamalla yhteyttä Taneli Nurmenniemeen (044)7350 625

 

Hartauskirjoitus

Syksyn sieniretkellä kävelen kullaalaista metsätietä. Hieno metsämaasto on kivikkoista, ja tietä reunustavat molemmin puolin kivilohkareet, kuin kiviaidat ikään. Ihmettelen, miten suuri työ on aikanaan tehty tietä raivatessa metsän keskelle. Mies- ja hevosvoimin lohkareita lienee siirrelty.

Teitä on aina raivattu, jotta ihmiset pääsisivät toistensa luo ja kotoa maailmalle. Tämän hetken maailmassa myös pyritään sulkemaan niin maa-, meri- kuin ilmateitäkin. Näin toimitaan, kun kohdataan niin todellista kuin kuviteltuakin uhkaa.

Adventtiaika alkoi viime sunnuntaina. Tällä ajalla on selkeä kanta näissä tienraivausasioissa. Kahtenakin eri adventtisunnuntaina meitä neuvotaan tienraivaukseen. Ensimmäisenä adventtisunnuntainahan kansa ottaa Hoosianna-huudoin vastaan aasilla ratsastavan, toisenlaisen kuninkaansa. Tie kaupunkiin kulkee kaupungin portin kautta. Päivän psalmi kehottaa portteja kohoamaan, ovia avartumaan kuninkaan saapua. Tie kuljettaa kuitenkin kahteen suuntaan, Jesajan kirjassa kehotetaan lähtemään ulos porteista, valmistamaan tietä kansalle, raivaamaan kivet pois tieltä.  Kahden viikon päästä, kolmantena adventtisunnuntaina kuulemme taas Johannes Kastajan äänen, joka huutaa autiomaassa: ”Tehkää tie Herralle”.

Adventtiajan tie on kaksisuuntainen. Sitä on hyvä kulkea, kunhan ne lohkareet saadaan raivattua sivuun. Yksin raivaustyötä on raskasta tehdä. Tarvitsemme toistemme apua, kun elämäntie täyttyy liian suurista esteistä. Ja omaa tietämme raivatessamme taitaa olla syytä myös miettiä, ettemme siirtelisi kiviä toisten tielle, vaikeuttaisi lähimmäisen matkantekoa.

Adventin tietä kulkiessa ollaan matkalla Vapahtajan luokse, seimen äärelle. Tällä tiellä Hän on jo tulossa meitä vastaan.

Tutussa adventtivirressä 15 rukoillaan:

Jeesus, sä Herramme, sua seurata tahdomme. Kanssamme kulje eteenpäin, yhdessä, yksittäin.

 

Eija Humpas-Toivanen
kappalainen