Murustaako.net 

Seurakunnan yhteinen blogi. Haluatko sinä jakaa ajatuksia uskosta ja elämästä Ulvilassa ?  

Blogiin pääset mukaan ottamalla yhteyttä Taneli Nurmenniemeen (044)7350 625

 

Hartauskirjoitus

Ja Jumala antaa minulle kaiken mitä ikinä tahdon

”Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, voitte pyytää mitä ikinä haluatte ja te saatte sen.” -Joh.15:7 Näin sanoo meille Kristittyjen ykseyden rukouspäivän teksti.

Siis mitä kuulin juuri? Voin pyytää mitä ikinä haluan, ja saan sen? Ai minä? Nyt koronavuonnakin vai? Voinko pyytää, että korona katoaa? Voinko pyytää, että en enää ikinä tule kipeäksi? Voinko pyytää palkankorotusta tai että epämiellyttävä työkaveri saa potkut? Mitä ihmettä tässä tekstissä oikeasti luvataan?

Hetkinen, mietitäänpäs: ”Jos pysymme Jumalassa ja hänen sanansa meissä.” Kun olen jotain Jumalalta pyytämässä, on olennaista se, onko pyyntöni Jumalan mielen mukainen. Rukous lopetetaan usein sanomalla Jeesuksen nimessä. Se tavallaan varmistelee sitä, että tahdomme rukoustemme olevan hänelle kunniaksi. Uskovalla on yhteys Jumalaan. Tuo yhteys saa aikaan sen, että ei edes osaa rukoilla itselleen kaikkia maailman rikkauksia tai jotakin pahaa jollekin toiselle.

Jumala tahtoo kaikille hyvää. Hän tahtoo, että jokainen saisi oppia tuntemaan hänet henkilökohtaisesti ja löytää hänen kauttaan tien ikuiseen elämään, hänen luoksensa. Hän tahtoo, että kertoisimme hänestä ja hänen rakkaudestaan ihan jokaiselle.

Usko saa meissä aikaan sen, että alamme nähdä lähimmäisen tarpeet ja kantaa huolta muista. Tähän Jeesus meitä kutsuu ja varustaa. Ja samalla hän lupaa pitää meistä huolen. Hän kuulee meidän pienimmätkin toiveemme ja huokauksemme. Hän rakastaa meitä, ihan jokaista. Sinua ja minua.

Rukouksen voima on valtava. Jumala tahtoo, että me rukoilemme, että elämme yhteydessä häneen. Hän haluaa kuulla meidän murheemme ja pyyntömme. Ennen kaikkea hän tahtoisi nähdä riemumme ja ilomme. Hän haluaa kuulla kiitoksemme siitä, että hän on aina läsnä, eikä meidän tarvitse olla koskaan mistään huolissamme tai peloissamme. Hän on meidän kanssamme joka päivä.

Ja me voimme pyytää mitä ikinä haluamme ja me saamme sen.
Jos pysymme Jeesuksessa Kristuksessa.

Silja Vaurio
nuorisotyönohjaaja