Vuoden 2021 Rippikouluihin ilmoittautuminen

Vuonna 2006 syntyneille seurakunnan jäsenille postitetaan kirjeet viikolla 38. Keskiviikkona 7.10. tälle nettisivulle tulee ohjeet rippikouluun ilmoittautumiseen, sekä lisää infoa leirivaihtoehdoista ja ajankohdista. Ilmoittautuminen alkaa 12.10. nettisivujen kautta.

Vuonna 2021 leirejä on hiihtolomalla, pääsiäisenä ja kesällä. Yksi kesäryhmistä on Kuusamossa ja sisältää päivän mittaisia vaelluksia.  Yhden kesäryhmän alkujakso ja konfirmaatio pidetään Kullaalla. Alkukesästä järjestetään päivärippikoulu, jos osallistuja on vähintään 5.

Muualla rippikoulun käyvät sopivat seurakuntaan tutustumisjaksosta nuorisotyönohjaajien kanssa. Heiltä saa passin, jonka avulla tutustutaan oman seurakunnan toimintaan ja se palautetaan esim. nuorteniltaan jollekin ohjaajista.

Kysymykset rippikouluun liittyen Silja Vaurio 044-7350 629, Riku Pakarinen 044-7350 615 ja Jemina Kinisjärvi 044-7350 628

Vuoden 2020 jäljellä olevat ryhmät:

9. Kevätryhmien vaihtoehtokonfirmaatio
30.8. klo 10.00

10. Syysloman ripari
La 10.10. Infopäivä Mukulatorilla klo 11-14
Vanhempainilta Mukulatorilla Ma 12.10 klo 17-18
Leiri Kokemäen Pitkäjärvellä 19.-23.10.
Konfirmaatio 1.11. klo 10

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen

Konfirmaatio on osa ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua. Konfirmaatiota vietetään joko sunnuntain messun yhteydessä tai omana erillisenä messunaan. Konfirmaatiomessu kestää yleensä 1-2 tuntia. Kirkot ovat konfirmaatiomessuissa usein hyvin täynnä, joten paikalla kannattaa olla ajoissa.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Rippikoulun alkujaksojen etävideoiden ohjeet:

Katso video ja vastaa samalla kysymyksiin erilliselle paperille, joko koneella tai käsin.
Muista laittaa oma nimesi alkuun.

Voit palauttaa ne sähköpostilla oman ryhmän ohjaajalle:

Tai Paperiversiona oman ryhmän leiri-Infoon
Viimeinen palautuspäivä kullakin ryhmällä on tuo Leiri-infopäivä.

Älä jätä kaikkia videoita viimeiseen päivään vaan aloita ajoissa ja tee vaikka yksi päivässä.
Suosittelemme katsomaan videot alla olevassa järjestyksessä:

Videoon pääsee otsikkoa klikkaamalla.

Kirkon esittely:

1. Mitä osia alttarilta löytyy?
2. Miltä ajalta kirkko ja useat esineet ovat?

3. Kerro saarnatuolista (kuvat, käyttö yms.)

4. Mistä haluaisit tietää lisää ja mikä jäin parhaiten mieleen?

Urkujen esittely:

1. Milloin Ulvilan kirkkoon rakennettiin ensimmäiset urut?
2. Milloin nykyiset urut on rakennettu?
3. Mikä on äänikerta?
4. Montako äänikertaa on Ulvilan kirkon uruissa?
5. Mikä on fasadi?
6. Missä suurin osa urkujen pilleistä sijaitsee?

Jumalanpalvelusopetuksesta:

1. Mitä tehdään kun kirkkoon tullaan/ miten siellä käyttäydytään?
2. Jumalanpalveluksen (messun) osiot?

3. Mitä ehtoollisella tapahtuu ja miksi sitä vietetään?

4. Mikä on saarna?

5. Ketkä voivat papin lisäksi olla tekemässä jotain jumalanpalveluksessa?

Helluntain Jumalanpalvelus

1. Mikä on Helluntai?
2. Kuka/ ketkä pitivät Jumalanpalveluksen?
3.
Mainitse 5 asiaa joiden puolesta esirukouksessa rukoiltiin
4.
Mistä saarnassa puhuttiin?
5. Minkä virren sanat olivat mielestäsi parhaat? Miksi?

(virsikirja löytyy myös netistä virsikirja.fi, jos kotoa ei löydy)

Elämänkaari

1. Mitkä elämänkaaritapahtumat Olli-Matti käy videolla läpi?
2. Mikä on omaistenhuone ja mihin sitä käytetään?
3. Piirrä A4 paperille elämäsi jana. Sijoita janalle tärkeäksi katsomasi tapahtumat. Voit käyttää värejä korostamaan iloisia tai surullisia jaksoja. Sinä itse päätät, mitä janalle sijoitat. Eli jos jokin asia/jakso tuntuu siltä, että sitä et halua paljastaa, älä sijoita sitä janalle lainkaan.
4. Mieti elämääsi a)20 -vuotiaana ja sen jälkeen b)30 -vuotiaana. Kirjaa paperille kohtiin a) ja b), mitä haluaisit siihen mennessä saavuttaa. Oletko opiskelemassa tai töissä, mitä opiskelet tai teet. Onko perhettä, parisuhdetta ehkä jo lapsiakin. Kirjaa siis unelmiasi ja ole toisaalta realisti. Sama ohje, kuin 3 tehtävässä. Sinä päätät itse, mitä kirjaat.
Koska tehtävät 3 ja 4 ovat niin henkilökohtaisia, tuo ne mukanasi leiritapaamiseen ja näytä ne työntekijällä, jotta hän voi todeta, että tehtävät on suoritettu. Tämän jälkeen tehtävät jäävät sinulle ja voit pitää niitä muistoina tai hävittää ne.

Diakonia

Katso diakonia videot täältä

Kysymykset ovat upotettuna videoon, vastaile siellä.