Tervetuloa rippikouluun!

Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 25.9. Klo 10.00. tällä sivulla ja päättyy maanantaina 2.10. Ryhmiin jako tapahtuu välittömästi ilmoittautumisajan päätyttyä. Ryhmiä muodostaessa joudumme huomioimaan mm. majoitustilat. Jos jokin ryhmä on sellainen, että siihen on mahdotonta osallistua, asiasta voidaan sopia puhelimitse soittoaikana ma-ti 25.-26.9. klo 10-20. Kaveritoiveet ja erityistilanteet huomioidaan mahdollisimman hyvin. Muilta paikkakunnilta on mahdollisuus osallistua Ulvilan rippikouluryhmiin, sikäli kun niissä on tilaa. Suosituimpiin ryhmiin ei pääse, mutta joka vuosi tilaa on ollut. Myöhemmin ilmoittautuvat pääsevät mukaan niihin ryhmiin missä on tilaa, joten ota rohkeasti yhteyttä. Ryhmäjaosta ilmoitetaan viikolla 42. 

Muualla rippikoulun käyvät suorittavat seurakuntajakson omassa seurakunnassa. He tulevat mukaan hiihtolomaryhmän alkujaksolle 27.11.-10.12. Tällöin ilmoittaudutaan eri linkistä vain alkujaksolle. Jos leiripaikka selviää vasta myöhemmin, niin ota keväällä yhteyttä nuorisotyönohjaajiin seurakuntajakson suorittamiseksi. 

Uutena ryhmänä vuonna 2024 kokeilemme pienryhmää helatorstaina. Leiri on lyhyempi ja lähellä Ulvilaa. Ryhmä on ensisijaisesti niille, joilla on oppimisvaikeuksia, vaikeaa olla isossa ryhmässä tai jokin sairaus, jonka kanssa pidempi leiri on haasteellinen. Hakiessasi tähän kirjoita lisätieto-kohtaan, miksi juuri tämä leiri olisi sinulle paras. Ryhmään pääsee myös ilman ihmeellisempää syytä, vaikkapa pienryhmää tarvitsevan kaverina.

Haluamme, että jokaisella nuorella on mahdollisuus tulla rippikouluun. Sairauden akuutti vaihe tai juuri päällä oleva kriisi ei ehkä ole paras mahdollinen lähtökohta leirimuotoiselle rippikoululle. Joskus päivärippikoulu tai pienryhmäripari on perusleiririparia parempi vaihtoehto. Ja joskus on parempi jopa odottaa seuraavaan vuoteen. Mikäli on kysyttävää nuoren leirikuntoisuudesta ja rippikoulun käymisen eri vaihtoehdoista, ota yhteyttä. Autamme mielellämme. Tärkeää on, että nuori voi käydä rippikoulun tavalla tai toisella.

Mitä sitten tarkoittaa, että nuori on leirikuntoinen? Nuoren pitää pystyä nukkumaan muiden kanssa samassa huoneessa sekä pystyä olemaan ryhmässä. Nuoren sairauden oireiden pitää olla riittävällä tavalla hallinnassa. Oireilu ei saa kuormittaa kohtuuttomasti kavereita, isosia tai työntekijöitä. Nuorella täytyy olla hallussa perustaidot: kyky huolehtia henkilökohtaisesta hygieniasta, omatoimisuus ja riittävä syöminen.

 

Vuoden 2024 Ryhmät  

Ilmoittautuessa on näistä jokaisen valittava 5 ryhmää, jotka numeroidaan toivejärjestykseen. 

Hiihtis 

Aloitusjakso 27.11.–10.12. 

Leirijakso 17.–23.2. Pitkäjärvi, Kokemäki 

Konfirmaatio 10.3. klo 13.00 Ulvilan kirkko 

Leirimaksu: 100 e 

Voit tutustua tätä kautta leirikeskukseen

 

Pääsiäinen  

Aloitusjakso 15.–28.1. ja citypäivät 2.-3.3 

Leirijakso 27.3.-1.4 Pitkäjärvi, Kokemäki 

Konfirmaatio 14.4. klo 13.00 Ulvilan kirkko 

Leirimaksu: 85 e 

Voit tutustua tätä kautta leirikeskukseen

 

Helatorstai

Pienempi ryhmä ja lyhyempi leiri sitä tarvitseville

Aloitusjakso 22.1.–4.2. ja citypäivät 20.–21.4. sekä 27.-28.4 

Leirijakso 8.5.–12.5. Pitkäjärvi, Kokemäki 

Konfirmaatio. 26.5. klo 13.00 Ulvilan kirkko 

Leirimaksu: 80 e 

Voit tutustua tätä kautta leirikeskukseen

 

Pitkis 1 

Some & Mediaripari (rippikoululaisilta kerätään valokuvausluvat)

Aloitusjakso 29.1.–11.2. 

Leirijakso 3.–9.6. Pitkäjärvi, Kokemäki 

Konfirmaatio 16.6. klo 10.00 Ulvilan kirkko 

Leirimaksu: 100 e 

Voit tutustua tätä kautta leirikeskukseen

 

Pitkis 2 

Aloitusjakso 26.2.–10.3. 

Leirijakso 10.-16.6 Pitkäjärvi, Kokemäki 

Konfirmaatio 30.6. klo 10.00 Ulvilan kirkko 

Leirimaksu: 100 e 

Voit tutustua tätä kautta leirikeskukseen

 

Kuusamo 

Päiväretkiä, yöt leirikeskuksessa  

Aloitusjakso 8.4.–21.4. 

Leirijakso 24.6.–1.7. Oivanki, Kuusamo 

Konfirmaatio 14.7. klo 10.00 Ulvilan kirkko 

Leirimaksu: 250e 

Voit tutustua tätä kautta leirikeskukseen

 

Marttinen 

Aloitusjakso 13.5.–26.5. 

Leirijakso 8.–14.7. Marttinen, Virrat 

Konfirmaatio 21.7. klo 10.00 Ulvilan kirkko 

Leirimaksu: 100e 

Voit tutustua tätä kautta leirikeskukseen

 

Päivärippikoulu 

Aloitusjakso 22.4.–5.5. 

Perusjakso 3.-9.6 Ulvilan seurakunnan tiloissa 

Konfirmaatio 16.6. klo 13.00 Ulvilan kirkko 

ei maksua 

 

Näin ilmoittaudut
Tarkista aikataulut

Rippikoulu alkaa alkujaksolla. Valitessasi ryhmää huomioi, että sinun on varattava kalenterista alkujakson päivät sekä rippikoulun ja konfirmaation ajankohdat. Alkujakson aikana on rippikouluun liittyviä tapaamisia yhteensä noin 6 kertaa iltaisin ja viikonloppuisin.

Jokaiseen leiriryhmään kuuluu leiri-info ennen leiriä, ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. 

Mene Ulvilan seurakunnan sivuille ilmoittautumislomakkeeseen

Tältä sivulta ohjeiden lopusta löytyy linkki, jota kautta pääset ilmoittautumislomakkeeseen. Kaikki tähdellä merkityt kohdat on pakko täyttää, jotta voit lähettää lomakkeen. 

Valitse ryhmät

Ryhmistä on valittava yhteensä viisi. Numeroi viisi rippikouluvaihtoehtoa. nro 1. ensimmäinen toive ja nro 5. viimeisin toive. Lomake ei lähde eteenpäin ilman viittä toivetta. Jos haet päivärippikouluun, niin sinne pääsee aina, eikä sinua laiteta muihin ryhmiin. Jos haet leirille, mutta et pääse kaikkiin viiteen hakemaasi ryhmään, niin soita meille soittoaikana. Pyrimme huomioimaan ainakin terveydentilaan liittyvät esteet.

Täytä lomake

Täytä yhteystiedot tarkasti. Jotta rippikoulu onnistuisi parhaimmalla tavalla, on tärkeää kertoa nuoreen liittyvistä yksityiskohdista lomakkeen info-osioon. Tarkista lomake ennen sen lähettämistä. Järjestelmä lähettää onnistuneesta ilmoittautumisesta viestin sähköpostiin. 

Miten pääsen kaverin kanssa samaan ryhmään? 

Voit toivoa yhtä kaveria samaan ryhmään. Kaveritoive kohdassa ensin ilmoittautuva kirjoittaa kaverinsa nimen. Kun hän painaa lähetä-nappulaa, järjestelmä ilmoittaa kaverikoodin. Koodi tulee myös ilmoittautuneen sähköpostiin. Tämä koodi annetaan kaverille, joka ilmoittautuu seuraavaksi ja kirjoittaa kyseisen koodin kaveritoive-kohtaan. Näin ohjelma yhdistää kaverit toisiinsa. Sopikaa myös etukäteen, että laitatte ryhmätoiveet samaan järjestykseen. Useampaa kaveria ei voi käytännön syistä toivoa. 

Miten pääsen toivomaani ryhmään? 

Ilmoittautumisnopeus ei vaikuta leiripaikkaan. Kaikki ilmoittautumisaikana tulleet hakemukset ovat samalla viivalla. Käytännössä aina kaikki ovat päässeet viimeistään 3. toivomaansa ryhmään. Toivotaan, että jako menee näin hyvin myös tällä kertaa.

Kertaus:

  1. Tarkista aikataulut.
  2. Valitse viisi parhaiten sopivaa vaihtoehtoa ja laita järjestykseen. TAI Sovi etukäteen kaveritoiveesi kanssa ryhmät ja niiden järjestys.
  3. Jos joku ryhmä ei sovi niin ilmoita siitä puhelimitse soittopäivinä.
  4. Ilmoittaudu Ulvilan seurakunnan rippikoulu -sivulla löytyvän lomakkeen kautta. Ole tarkka yhteystietojen kanssa.
  5. Odota että ryhmävalinnat ilmoitetaan viikolla 42.

 

Ilmoittaudu tästä vuoden 2024 rippikouluun (aukeaa 25.9. klo 10.00)

Ilmoittaudu tästä muualla käyvien alkujaksoon (aukeaa 25.9. klo 10.00)

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen

Konfirmaatio on osa ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua. Konfirmaatiota vietetään joko sunnuntain messun yhteydessä tai omana erillisenä messunaan. Konfirmaatiomessu kestää yleensä 1-2 tuntia. Kirkot ovat konfirmaatiomessuissa usein hyvin täynnä, joten paikalla kannattaa olla ajoissa.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Silja Vaurio
Lisätietoja rippikouluista voi tiedustella nuorisotyönohjaaja Silja Vauriolta p. 044 7350 629.

 

Nuorisotyönohjaajat:
​​​​Silja Vaurio
p. 044-7350 629

Jemina Kinisjärvi
p. 044-7350 628

Kehitysvammaisten ja erityistä tukea vaativien rippikouluista vastaa pastori Riikka Vuori p.044-7350616