Murustaako.net 

Seurakunnan yhteinen blogi. Haluatko sinä jakaa ajatuksia uskosta ja elämästä Ulvilassa ?  

Blogiin pääset mukaan ottamalla yhteyttä Taneli Nurmenniemeen (044)7350 625

Niin pieni on ihmisen enkelin hetki

 

Siinä he yhtäkkiä ovat, sisko ja veli, isävainaan yksiössä. Ovat kuin äkkiseltään samaan tilaan heitetyt vieraat. Katsovat kohti, mutta ohi. Välissä on vuosikymmenten hiljaisuus, ruuhkavuodet ja kaikki elämän tauhka, simpukoiksi muuttuminen.  Kumpikin muistaa sen, mitä ei muistettu. Ne perhejuhlissa puolihuolimattomasti heitetyt lupaukset pitää yhteyttä enemmän, ja olla läsnä.
Ei pidetty, ei oltu.
Sisko näkee, miten veljen ohimoilla on jo harmaata. Miten on hiusraja vetäytynyt, ja miten mieli, joka ei helpolla suostu aukeamaan. Veli näkee, kuinka siskon kasvoilla on jo uurteita, ohuet vanat suupielistä leukaa kohti. Silmien reunoilla kyynelten kanjonit.
Ei heistä ollut aikuisuutta jakamaan, kenestäkään. Isä poti elämätöntä ja lapset elämää. Hukkuivat kukin tahoillaan toinen toisiltaan.

Mutta siinä isävainaan keittiön pöydän äärellä sisko ja veli avaavat valokuva-albumin. Oranssin kelmeistä haalistuneista kuvista tihkuu eletty elämä esiin. Kuva kuvalta kadonnut alkaa saada hahmoa, isän vieraaksi jäänyt elämä. Viimeisessä kuvassa nuori isä hymyilee. Hänellä on molemmilla polvillaan lapsi, tyttö ja poika.
Vaikka kuva on heilahtanut, siitä näkee enkelinhetken, valon, jolle ei ole nimeä.

- On isä kerran pitänyt sylissä, veli sanoo hiljaa.

Sisko ja veli sulkevat albumin ja isänsä asunnon oven. He lähtevät kumpikin tahoilleen kantaen sydämessään isän elämän löytymistä, yhtä lapsuuden sylissä olon hetkeä sekä yhteistä lupausta nähdä uudestaan huomenna.

Ja jossain kaukana, toisaalla täältä, sulkee lammaspaimen veräjän portin. Hän iloitsee kadonneen lampaan löytymisestä. Hän muistaa kuulleensa, miten Jeesus huusi kadonneitten perään, teki kaikkensa, jotta ihmiset löytäisivät elämän ja toivon, toinen toisensa.

 

 

 

( Otsikkona lause Saila Susiluodon kirjasta Dogma )

 

Tea Jokiranta
diakoni

 

 
 

 

 

 

 

 


 

Hartauskirjoitus