Murustaako.net 

Seurakunnan yhteinen blogi. Haluatko sinä jakaa ajatuksia uskosta ja elämästä Ulvilassa ?  

Blogiin pääset mukaan ottamalla yhteyttä Taneli Nurmenniemeen (044)7350 625

Hartauskirjoitus

Syksyn pimeys

Syksyn saapuessa mielen voi täyttää värit tai synkkä harmaus. Kevään ihmisenä minä kuulun jälkimmäiseen ryhmään. Mielessäni jo näen marraskuun pimeyden ja ankeuden. Miten tästä taas selvitään kevään puolelle? Yritän kaikin mahdollisin keinoin nauttia alkusyksyn antimista: luonnon väreistä, metsän antimista sekä puutarhan sadosta. Silti mielessäni pyörii harmaa ja pimeys.  Yritän jotenkin selviytyä ja miettiä, että kaikki kääntyy taas paremmaksi 22.12. Silloin herää taas toivo valosta ja kevään tulosta.  Valo voittaa pimeyden!

Valon toivoisin voittavan monen muunkin asian kohdalla. Toivoisin, että me ihmiset osaisimme nähdä lähellä ja kaukana avun tarvitsevat lähimmäisemme. Emme käpertyisi vaan omaan itseemme tai lähipiiriin.  Emme olisi kateellisia toisille. Osaisimme keskustella ja viestitellä asiallisesti.  Vihapuheista ja toisten ihmisten haukkumisesta ja arvostelusta on tullut jokapäiväistä sekä aikuisten että nuorten keskuudessa. Joskus tuntuu, että syksyn pimeys on astunut myös ihmisten keskuuteen.  Kaikki, mikä on erilaista omaan arvomaailmaan nähden, tuomitaan. Nähdään oikeana vain omat näkemykset.  Surullista tässä on se, etten voi asettaa jotain päivämäärää, jolloin kaikki kääntyisi paremmaksi. Sitä ei ole!

Voin vain rukoilla, että Jumala antaisi valon tulla ihmisten sydämiin.  Huomaisimme lähimmäisemme, auttaisimme heikompia.  Hyväksyisimme erilaisuuden toisissa ja näkisimme sen rikkautena. Antaisimme ihmisille arvon ihmisenä. Emme arvostelisi ihmistä sen perusteella mitä hän edustaa.  Jumalan luomana ihminen on aina arvokas. 

Eeva-Liisa Rissanen
nuorisotyönohjaaja