Murustaako.net

Seurakunnan yhteinen blogi. Haluatko sinä jakaa ajatuksia uskosta ja elämästä Ulvilassa ?

Blogiin pääset mukaan ottamalla yhteyttä Taneli Nurmenniemeen (044)7350 625

Hartauskirjoitus

Sinun kirkkosi täällä, hei!

Arkkihiippakuntaamme, johon siis Ulvilankin seurakunta kuuluu, ollaan valitsemassa uutta piispaa kun Kaarlo Kalliala on jäämässä ansaituille eläkepäiville. Porin Puuvillassa järjestettiin 6.10. piispanvaalin paneelikeskustelu, jossa neljä piispaehdokasta keskusteli kaikenlaisista kysymyksistä. Paljon puhuttiin kirkon tulevaisuudesta, jäsenkadosta, kirkon ja sen sanoman merkityksestä tämän päivän ihmisille.

Joskus Suomessa kirkkoon kuului yli 90 % kansalaisista, tänä päivänä tuo lukema on huomattavasti pienempi. Kuitenkin suurin osa suomalaisista edelleen on evankelisluterilaisen kirkon jäseniä. On myös paljon suomalaisia, jotka ovat vakaumuksellisia kristittyjä, mutta eivät kuulu syystä tai toisesta kirkkoomme. Mikäli sinulle tämä keskustelu, joka aika ajoin nousee esiin, tuo toivottomuuden tunnetta niin älä unohda: aina on kristittyjä, aina on kirkko, aina on sisaria ja veljiä Kristuksessa. Aina on uskoa, toivoa ja rakkautta.

Sinä, joka satut lukemaan tätä hartauskirjoitusta, saat pohdittavaksesi pari kysymystä (mielellään myös kuulisin esimerkiksi sähköpostitse vastauksiasi): Miksi kuulut tai et kuulu kirkkoon? Miksi kirkko on sinulle merkityksellinen? Tai vastaavasti, miksi se ei tunnu sinun jutultasi?

Eräs piispaehdokas sanoi keskustelussa, että ”kirkko on maailmassa evankeliumin julistamista varten ja sitä varten, että ihmiset näkisivät: katso, miten he tekevät toisillensa hyvää”. Kirkko näkyy monella eri tavalla, mikäli ihminen vain haluaa nähdä. Kirkko tekee paljon hyvää ihmisille Suomessa ja ulkomailla, se on läsnä ihmisten kaikissa elämänvaiheissa, kriiseissä ja iloissa mikäli ihmiset niin tahtovat, se tarjoaa rauhaa ja hengähdystaukoja, musiikkia ja eläväistä menoa, kahdenkeskisiä kohtaamisia ja ryhmätoimintaa, vakavaa pohdiskelua ja rentoa meininkiä. Se on myös epätäydellinen, koska se on ihmisten yhteisö ja ihmiset harvemmin kykenevät täydellisyyteen. Kirkko on ylipäätänsä olemassa siksi, että se tahtoo muistuttaa aivan jokaista ihmistä siitä, että täydellinen ei tarvitse olla, sinä olet arvokas, sinua rakastetaan ja sinä olet Jumalan oma. Kirkko on, koska Jumala on.

Hanne Tobiasson
hanne.tobiasson@evl.fi