Murustaako.net 

Seurakunnan yhteinen blogi. Haluatko sinä jakaa ajatuksia uskosta ja elämästä Ulvilassa ?  

Blogiin pääset mukaan ottamalla yhteyttä Taneli Nurmenniemeen (044)7350 625

Hartauskirjoitus

Kantajat

Ohuen, ilta illalta lyhenevän kynttilän takaa Maria, Jeesuksen äiti katsoo minua ikonistaan. Olen sytyttänyt kynttilän ja tiputtanut tuoksulyhtyyn lisää laventelia.
Maria näkee miten otan käsiini Saila Susiluodon Huoneidenkirjan ja palaan jälleen kaksiriviseen runoon, jonka tunnelma ei jätä minua rauhaan:

Ne ovat pienet kierreportaat lastenhuoneen ja karkkimaan välissä.
Sisko, sisko kantaa, jos veli ei jaksa.


Oi, Äiti-Maria, katso kanssani:

Noilla kierreportailla sisko ja veli olivat istuneet. Ovi karkkimaahan oli usein kiinni. Sinne ei päässyt kuin tiettyinä päivinä. Silloin, kun äiti ja isä olivat selvin päin ja antoivat suun ja sydämen täydeltä hyvää. Suklaan sijaan äidin syli tai isän kömpelö tapa pörröttää tukkaa, maistui silti makeammalta, niin kuin lohdutus maistuu. Niin kuin maistuu se, että tänään ei tarvitse pelätä.

Ovi lastenhuoneeseen oli apposen auki. Se oli kuin suuri kita jonne mahtui leikkien ja lelujen ohella myös se, josta he olivat vaienneet. Kaikki se, jolle ummistettiin silmät ja mieli. Pelolle, huudolle, tappelun äänille. Ei ovea saanut kiinni, vaikka miten yritti.  Mutta portailla kelpasi istua. Siitä pääsi nopeasti kaikkiin suuntiin: piiloon, pakoon tai hyvänä päivänä syliin.
Toisinaan veljelle riitti siskonkin syli.

Oi Äiti-Maria, auta!
Ja minä näen miten poikasi Jeesus kirpoaa käsistäsi. Jeesus lähtee matkaan meitä varten. Hän vetää verhot sivuun ja kurkkii kaikkiin huoneisiimme, koputtaa suljettuihin oviin ja sydämiin. Hän näkee ja kerää kyyneleemme, ojentaa kätensä asettuen itse syliksi kaikkien kaipaavien tulla.
Lastenhuoneissa mummojen lahjoittamat Suojelusenkelitaulut heräävät eloon. Iltarukoukset laskeutuvat nukkuvien lasten ylle. Varjelus lepattaa huoneissa kuin kynttilän liekki.

Laventelin tuoksu on hälvennyt. Puhallan kynttilän sammuksiin ja katson miten valo seuraa Jeesuksen askelissa.
Jeesus, Jeesus kantaa, kun me emme jaksa.

 

Tea Jokiranta
diakoni