Murustaako.net

Seurakunnan yhteinen blogi. Haluatko sinä jakaa ajatuksia uskosta ja elämästä Ulvilassa ?

Blogiin pääset mukaan ottamalla yhteyttä Taneli Nurmenniemeen (044)7350 625

Hartauskirjoitus

Franciskus Assisilaisen rukous

Vapahtajani, tee minusta rauhasi välikappale:

niin, että sinne, missä on vihaa, toisin rakkauden,

missä loukkausta, toisin anteeksiannon,

missä epäsopua, toisin yksimielisyyden,

missä erehdystä, osoittaisin totuuden,

missä epäilystä, auttaisin uskoon,

missä epätoivoa, nostaisin luottamuksen,

missä pimeyttä, loisin Sinun valoasi,

missä surua, virittäisin ilon ja lohdutuksen.

Niin että, oi Mestari, en yrittäisi niin paljon etsiä lohdutusta kuin lohduttaa muita,

hakea ymmärrystä kuin ymmärtää toisia,

pyytää rakkautta kuin rakastaa muita.

Sillä antaessaan saa, kadottaessaan löytää, unohtaessaan saa anteeksi, kuollessaan nousee iankaikkiseen Elämään.

Yöpöydällä on 80-luvulta peräisin oleva taulu, jossa on kankaaseen painettuna tämä Franciskus Assisilaisen rukous. Sen näkee aamulla noustessa, illalla nukkumaan mennessä. Vaikka rukouksen lukisi kaksi kertaa päivässä, se avautuu aina hiukan eritavalla. Se kertoo elämästä, ajatuksista ja kokemuksista aina jotain uutta. Jos päivään on kuulunut epäsopua, rukouksen kohta yksimielisyyden luomisesta korostuu mielessä. Kun päivään on kuulunut omaa tai toisten surua, kohta ilon ja lohdutuksen virittämisestä puhuttelee erityisesti. Rukous ei ole vain sanoja perätysten, se kertoo tästä hetkestä, siitä mitä tunnen, mitä toivon ja mitä haluaisin olla.

Assisilaisen rukous on rukous epäitsekkyyden puolesta. Siitä, että emme katsoisi vain itseämme vaan näkisimme, kuinka ympärillä toiset kokevat samoja tunteita ja kaipaavat jopa samoja asioita. Tämän ymmärtämiseen ja muistamiseen todella tarvitsemme Jumalan apua päivittäin. Omat asiat vievät kovin helposti mukanaan. On hyvä rukouksen aihe pyytää taitoa olla hyvä lähimmäinen. Sillä antaessaan saa, kadottaessaan löytää, unohtaessaan saa anteeksi, kuollessaan nousee iankaikkiseen elämään.

Aamen.

Hanne Tobiasson