Murustaako.net 

Seurakunnan yhteinen blogi. Haluatko sinä jakaa ajatuksia uskosta ja elämästä Ulvilassa ?  

Blogiin pääset mukaan ottamalla yhteyttä Taneli Nurmenniemeen (044)7350 625

 

Hartauskirjoitus

 

Mitä on usko?

  Joku voi kertoa minulle tarkan päivän ja kellonajan, jolloin tuli uskoon. Toinen voi kertoa, että on kasvanut uskossa?  On monenlaista tapaa tulla uskoon ja on monenlaista uskoa. Kaikilla niistä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä minun uskoni kanssa. Ihminenhän voi itse määritellä miten uskoo ja mitä uskoo.

Minulle usko on lahja Jumalalta. Se on luottamusta siihen, että joku välittää minusta juuri tällaisena kuin olen. Se on luottamusta siihen, että joku kulkee vierelläni koko ajan. Tämän olen saanut lahjaksi ja tässä minun on hyvä elää.

Olenko siis uskovainen ihminen? Sana uskovainen herättää negatiivisen aistimuksen. Mieleeni tulee epämiellyttäviä sanoja: tiukkapipo, uskis, ahdasmielinen. Moni uskovainen saa ilman mitään syytä yllensä negatiivisen leiman, ihan kuin heissä olisi jotain sopimatonta. Heidän puheita tai kirjoituksia kritisoidaan.  Useasti olen saanut kuulla, että en usko sinun satuihisi; Jumalaa ei ole olemassa?

Minä olen kristitty. Uskon Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan poikaan. Uskon Raamatun kertomuksiin Jeesuksesta. Ne tuovat elämääni toivoa paremmasta. Sitä, että me ihmiset osaisimme ottaa huomioon toiset, välittäisimme toisistamme vaikka olemme erilaisia. Kantaisimme vastuun lähimmäisistä sekä luonnosta.


Pekka Simojoen laulun sanat kuvastavat uskoa näin:” Uskoa ei synny omin voimin. Ilmaiseksi anova sen saa. Sitä ansaita ei töin ja toimin. Jumala sen meille lahjoittaa.”

 

Eeva-Liisa Rissanen
nuorisotyönohjaaja