Murustaako.net

Seurakunnan yhteinen blogi. Haluatko sinä jakaa ajatuksia uskosta ja elämästä Ulvilassa ?

Blogiin pääset mukaan ottamalla yhteyttä Taneli Nurmenniemeen (044)7350 625

Hartauskirjoitus

Ilon ja surun valssi nimeltä Elämä

Kesä on tunnetusti juhlien aikaa. On kevätjuhlat, kun koulu loppuu ja loma alkaa. On valmistujaisia, askel kohti uutta. On häitä, kastajaisia, juhannus ja vaikka mitä. Koko kesä on yhtä juhlaa, varsinkin kun valoa ja lämpöä on riittämiin.

Mutta entäs, jos oma elämä ei ole edes kesällä juhlaa? Kun radiot kuuluttavat, että nyt on elämäsi paras kesä, mutta tahtoisit vain käpertyä piiloon. Tai juhlissa vieraana olosi on raskas, vaikka haluaisit olla vilpittömästi onnellinen. Aika ajoin puhutaan ja kirjoitetaan siitä, kuinka juuri juhla-aika on monelle henkisesti hyvin vaikeaa. Voi olla musertava ikävä, voi olla vaikeuksia selvitä elämän taloudellisesta puolesta, voi tuntua siltä, että elämän merkitys on hukassa.

Elämä on itseasiassa ilon ja surun tanssia, jossa viejän rooli vaihtuu aika ajoin. On hetkiä, jolloin voi nauraa vatsansa kipeäksi, seurata asioita tai ihmisiä tuntien suurta ylpeyttä ja hetkiä, kun sisimmässä tuntuu ilo kuin kirkkaana auringonpaisteena. Ja sitten on niitä päinvastaisia hetkiä.

Yksi suosikkiraamatunkohtani on tämä: Herra on lähellä niitä, joilla on särkynyt sydän, hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli. Tämä on psalmista 34, nimeltään Pelastuneen kiitoslaulu.  Jumala on aina läsnä ilon ja surun tanssissa. Hän on läsnä silloin, kun iloitseminen on vaikeaa ja selviytyminenkin tuntuu pyristelyltä. Hän on läsnä, kun ilo lämmittää rinnassa. Hän kannattelee sinua myrskyissä ja myös riemuitsee kanssasi. Ei ole hetkeäkään elämässä, jolloin Jumala ei olisi vierelläsi.

Toivon kesääsi auringon säteitä, sellaisia jotka lämmittävät läpikotaisin. Siunausta juuri sinulle!

Hanne Tobiasson