Murustaako.net

Seurakunnan yhteinen blogi. Haluatko sinä jakaa ajatuksia uskosta ja elämästä Ulvilassa ?

Blogiin pääset mukaan ottamalla yhteyttä Taneli Nurmenniemeen (044)7350 625

Hartauskirjoitus

Katosiko ilo?

Jeesuksen vertauksessa kadonneesta lampaasta kerrotaan kuinka paimen löytäessään eksyneen lampaan Hän iloitsee ja kuuluttaa siitä kaikille pyytäen iloitsemaan kanssaan. Jeesus opettaa, “Yhdestä syntisestä, joka kääntyy, iloitaan siellä enemmän kuin yhdeksästäkymmenestäyhdeksästä hurskaasta, jotka eivät ole parannuksen tarpeessa” (Luuk. 15:7).

Joskus ilo voi olla kadoksissa. Aivan kuin tuo lammaskin. Jos jokin asia on kadoksissa, niin harvoin se löytyy paikallaan istumalla, ellei ole kyseessä silmälasit jotka hetki sitten nostit päälaelle talteen. Jotta kadonneen asian löytää pitää sitä etsiä. Usein ilo syntyy toiminnan seurauksena.

Ensiviikolla vietetään vanhusten viikkoa. Vanhustenpäivää on vietetty jo vuodesta 1954 lähtien lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Sitä seuraava viikko on Vanhustenviikko. Vanhustenviikkoa vietetään tänä vuonna 7.10.-14.10.2018 teemalla Iloa toimeliaisuudesta. Vanhusten viikolla voimme iloita toimintakyvystä, kun voi vielä tehdä asioita itse.

Ilo on asia, mitä ei aina yhdistetä kirkkoon, kristittyihin tai Jumalaan. Kuitenkin raamatussa puhutaan ilosta yllättävän paljon. Raamatussa on n.800 kertaa kehotus iloon ja riemuun. Evankeliumin sanoma ei ole sitä kuinka kaikesta pitää kieltäytyä ja miten ilotonta elämä voi olla. Ilo on asia, jota kannattaa haluta ja joka kuuluu uskovalle. Joskus ilo ja halu pyrkiä iloon voi kadota. Siksi kannattaakin lähteä liikkeelle etsimään iloa jos se on kadonnut. Usein ei tarvita muuta kuin pyrkimys iloon ja jo olo on kirkkaampi.

Eksynyt lammas olisi voinut piilotella hiiskumatta, ettei paimen löydä häntä. Kun Paimen löysi lampaan, tuli ilokin sen myötä. Joskus riittää pelkkä pyrkimys iloon jotta ilo löytäisi meidät. Voi olla myös niinkin että ilo juoksee meitä vastaan lähtiessämme liikkeelle. Aivan kuin tuhlaajapoika kertomuksen Isä, joka juoksee poikaansa vastaan sulkien tämän syliinsä.

Jeesus lupasi opetuslapsilleen ilon. Joh.15:11. ”Tämän minä olen teille puhunut, että minun iloni olisi teissä ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi.”

Diakoni Taneli Nurmenniemi