Murustaako.net 

Seurakunnan yhteinen blogi. Haluatko sinä jakaa ajatuksia uskosta ja elämästä Ulvilassa ?  

Blogiin pääset mukaan ottamalla yhteyttä Taneli Nurmenniemeen (044)7350 625

Hartauskirjoitus

Kahden maan kansalaisena

Mehän olemme suomalaisia. Me asumme Suomessa ja puhumme suomea. Olemme siis Suomen kansalaisia. Voimme matkustaa mihin tahansa tai muuttaa asumaan mihin tahansa. Silti olemme aina suomalaisia.  Ihmisen on hyvä tietää mihin hän kuuluu ja mistä on lähtöisin. Me kristityt olemme myös kansalaisuus. Meidät on jo kasteessa liitetty Jumalan perheeseen. Meille on annettu Taivaan kansalaisuus.

Taivaan kansalaisina meillä on elinikäinen passi voimassa. Emme tarvitse viisumeita tai muita matka-asiakirjoja. Meille riittää vain saamamme kaste. Voimme myös vahvistaa osallisuuttamme taivaan kansalaisena käymällä ehtoollisella.

Meillä on siis koti odottamassa taivaassa tämän elämän jälkeen. Jumalan valtakunta taivaassa on jotain ennen kuulumatonta ja mullistavaa. Se on paikka jossa ei tarvitse miettiä ja murehtia.

Olemme varmaan jokainen joskus matkustaneet jonnekin. Kotimaassa tai ulkomaille. Matka pitää aina suunnitella hyvin. Pitää pakata matkalaukku ja ottaa monenlaista mukaan. En tiedä, onko sinulle käynyt joskus niin, että olet ottanut jotain tarpeetontakin mukaan.

Taivaan kotiin matkatessamme emme tarvitse mukaan mitään. Ei siis tarvita pienintäkään laukkua mukaan. Meitä odottaa siellä täysihoito ja kaikki tarvittava. Raamatussa on hyvä matkaohje. Jeesus sanoo: Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.
Tähän uskoen, ystäväni, voimme jo täällä valmistautua matkaan. Elää taivaan kansalaisina  maailmassa. Eikö olekin hienoa, meidän ei siis tarvitse huolehtia mistään. Kaikki on jo suunniteltu valmiiksi.

Toiset lähtee, toiset jää. On meillä sama määränpää. Matkaa, Isä johdata. Siunaa joka askelta. Aamen.

 

Sanna Pihkoluoma
vastaava lastenohjaaja