Murustaako.net 

Seurakunnan yhteinen blogi. Haluatko sinä jakaa ajatuksia uskosta ja elämästä Ulvilassa ?  

Blogiin pääset mukaan ottamalla yhteyttä Taneli Nurmenniemeen (044)7350 625

Hartauskirjoitus

 

Kämmenristi

Kädessäni on pieni kämmenristi. Se on muisto hiljaisuuden päivästä, johon sain osallistua Saaren retriittikodissa Laviassa. Risti on puinen, hiottu ja muotoiltu ”kouraan” sopivaksi.

Pieni puuristi tuntuu lämpimältä, melkeinpä pehmeältä. Silitän sormella ristin kaarevaa, sileää pintaa. Risti kutsuu rukoukseen. Se on käsin kosketeltava muistutus Jumalan läsnäolosta.

”Tässä olen edessäs` Jumalani…” hyräilen tuttua laulua itsekseni. ”Päivä päättyy, siirtyy taas ikuisuuteen. En tunne huomisen tuomaa, silti mä tahdon luottaa lupaukseen läsnä Sä aina oot.”

Jään hiljaa miettimään menneitä päiviä. On lohdullista ajatella, että mikään elämässä ei ole Jumalalle vierasta. Kaikki, mitä minussa on, saa olla avoimesti Hänen armahtavien kasvojensa edessä. Mitään ei tarvitse kätkeä eikä peitellä.

Mennyt, nykyinen ja tuleva ovat Jumalan rakkauden hoivassa. Hänen hyvä Sanansa avaa huikaisevan näkökulmani: ”Sinä suojaat minua edestä ja takaa, sinä lasket kätesi minun päälleni. Sinä tiedät kaiken. Se on ihmeellistä, siihen ei ymmärrykseni yllä.”

Puristan ristiä kevyesti kämmeneni syliin. Kosketus vakuuttaa lempeästi: olen isommissa käsissä. Turvallisissa käsissä saa levätä.

 

                      Jumala olkoon kanssamme tänään,

                      sisällämme, puhdistamassa meitä;

                      yläpuolellamme, vetämässä meitä ylös;

                      alapuolellamme, tukemassa meitä;

                      edellämme, ohjaamassa meitä;

takanamme, pitämässä meitä koossa;

                      ympärillämme, suojelemassa meitä.   

 

Helka-Sisko Kiippa
diakoniatyöntekijä                     

 

kämmenristi